Отложиха докладната за субсидиране на спортните клубове в Дупница Като извънредна докладна за субсидирането на спортните клубове в Дупница, трябваше да разглеждат днес съветниците на своето редовно заседание. Преди сесията, треньорът на Таекуондо клуб "Гладиатор" Христо Михалчев ползва правото си на изказване и призова съветниците да не я приемат. "Комисията по спорта не спазва собствените си наредби. Първо ми бяха изгубили документите с отчетите, а впоследствие ми бе заявено, че няма да кой да се занимава да смята точките. Искам да знам колко точки са ми определени, както и общия брой точки. Стига с това лобиране за този или онзи клуб. Има постигнати успехи, има постигнати резултати придружени с доказателства, както и Наредба, която трябва да се спазва", изрази напълно основателно възмущението си Михалчев.
Пребиха и ограбиха възрастен мъж в Дупница. 40-годишен опита саморазправа с полицаи Пореден обир с побой регистрираха в Дупница.  Трима неизвестни са набили  59-годишен мъж и са му отнели 50 лв. и лични документи. Инцидентът е станал снощи в Дупница, на ул. "Княз Борис I". Пострадалият е настанен в дупнишка болница с комоцио, без опасност за живота . По случая е започнато досъдебно производство в РПУ Дупница.
Иззеха цигари без бандерол в Дупница. Арестуваха крадец в Мурсалево Досъдебно производство срещу 64-годишен мъж за престъпление против данъчната система е започнато в РУ Дупница . В домът му са открити и иззети 1488 къса цигари от различни марки без български акцизен бандерол, информират от ОД на МВР Кюстендил.
Мексиканският отбор Фут Бико победи с 4:3 Германея В двустранна игра, проведена на игрището в село Сапарево Германея Сапарева баня загуби с 3:4 от мексиканския Фут Бико. Точни за домакините бяха Ради Виячки, Робертино Атанасов и Джордж Николов. Гостите са на подготовка в курортния град, като провеждат и съвместни тренировки с част от футболистите на Германея. Тимът на Фут Бико ще изиграе още няколко контроли, като една от тях ще бъде срещу Пирин Разлог. Старши треньорът на сапаревобанци Борис Кръстев заяви, че ще събере отбора за първа тренровка това лято на 6-ти или 9-ти юли. Първенството на В-група започва на 9-ти август.
Японска компания стана партньор на „Марек Юнион-Ивкони“ за Шампионска лига Мениджърът на волейболният шампион “Марек Юнион-Ивкони” Людмил Найденов официално сключи договор за партньорство с японската компания Brother днес. Лидерът в света в производството на печатеща техника от тази година ще бъде част от българския шампион за мачовете в Шампионска лига и вътрешното първенство на България-Супер лига.
Цветан Цветанов ще представи утре в Дупница листата на ГЕРБ за предстоящите избори Заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб  Цветан Цветанов ще посети утре 13 септември Дупница, за да представи листата на партията за Кюстендилска област. Събитието започва в 10:00 на площад „Свобода“.
Най-куриозните и напълно реални български имена са…? Ba si roditelite ima. Toko da mrazqt decata si 4e da gi kra6tawat s takiwa imena
В драматичен мач, юношите на Марек 1915 отстъпиха на четвъртфинал на казахстанския Sdusshor 7 В драматичен мач, игран днес, юношите на Марек 1915 /родени 2000 година/ с треньор Анжело Кючуков отстъпиха с 3:4 на казахстанския SDUSSHOR 7. Срещата бе четвъртфинален сблъсък от турна EVIMA CUP 2015, който се провежда в Албена. Дупничани се представиха повече от добре срещу, отлично подготвения тим от Казахстан, чиято школа се селектира от близо 700 000 град и е финансово стабилна.
60-годишен мъж от село Пастра бе намерен мъртъв в къщата си. Все още не е ясно дали е бил убит Досъдебно производство е започнато в РПУ – Рила, за изясняване причините за смъртта на 60-годишен мъж от с. Пастра, община Рила. Сигналът за открития мъртъв в дома му мъж е подаден в полицията в Рила вчера в 12.30 ч. При първоначалния оглед на място служителите от дежурната следствено-оперативна група следи от насилие не са открили, освен охлузно нараняване на главата. Трупът е закаран в кюстендилската болница за аутопсия, която е установила счупени ребра, причинили кръвоизлив. Полицаите от Рила работят по няколко версии за изясняване на случая, падане или външна намеса. уведомена е Окръжна прокуратура – Кюстендил. Случаят  хвърли в ужас 150-те жители на село Пастра, сгушено точно под Рилския манастир. Жителите на селото заявиха , че Гаврилов може да е станал жертва на слуховете, че къта в дома си много пари, защото продава хубав мед.  Намерил го негов съселянин, който се обадил в полицията. Убитият живеел сам. Васил Гаврилов бил ерген. Препитавал се със 70-те си кошера. Всички съседи разказват, че бил много добродушен и благ човек. Има брат в Рила. 
Екзотика: Германея започва тренировки с двама мексиканци в редиците си Трето-дивизионния тим на Германея Сапарева баня започва днес лятната си подготовка. Старши треньорът Борис Кръстев ще изведе на първото занимание група от 18 футболисти, сред които и двама мексиканци.  Самият Кръстев сподели, че не знае много подробности за тях, освен че са на 18 и 21 години. От миналогодишния тим няма напуснали, а Кралев и Гроздин ще се присъединят към тренировките след около седмица. Тренировката днес ще бъде от 18:30ч., веднага след тренировката на Марек. Двата отбора ползват терена на градския стадион в Сапарева баня.
Пореден протест срещу безводието организираха жители на село Усойка. Постоянни проблеми с водоснабдяването изкараха на протест жителите на село Усойка. Те излязоха край главен път Е-79, който пресича селото като заявиха, че засега няма да блокират пътя, а само на няколко пъти пресякоха пешеходната пътека в центъра на селото. В протеста се включиха около 50 души. Проблемът с питейната вода в Усойка е от десетилетия. Точно преди три години жителите на Усойка отново протестираха, даже обявиха гражданско неподчинение. Направи се нов шахтов кладенец, който реши временно проблема и елиминира двойната зависимост от снабдяването с питейна вода на селото, от ВиК Дупница и от "Кюстендилска вода". Този водоизточник обаче попада в трасето на ЛОТ-2 от автомагистрала Струма. „ Тук е вече осъщественият нов сондаж от автомагистрала Струма, който ще осигури на Усойка двойно по-голям дебит. От есента трябва да бъде изграден новият шахтов кладенец, който да осигури двойно количество вода на Усойка. Докато българският народ не разбере, че водата е за питейни нужди, а не за поливни нужди и че тези забрани, които издава всеки един кмет на дадена община трябва да бъдат спазвани, винаги в България ще има недостиг на вода. „ заяви кмета на община Бобошево цитиран от БНР. „През 2010 г. и 2011 г. имахме подобни проблеми. Тогава хората не издържаха и отново се вдигнаха на протест, а сега ситуацията се повтаря. Въпреки многократните сигнали и жалби до водното дружество, до областния управител, никой не ни обърна внимание и затова хората предприеха нови протести”, обясни кмета на Усойка Красимир Николов пред агенция Фокус.
Запълниха и асфалтираха дупката на кръстовище в жк “Бистрица“ Екипи на ВиК Дупница, днес запълниха и асфалтираха зейналата преди 12-дни дупка на оживено кръстовище в най-големия квартал на града жк “Бистрица“. На 5-ти март неясно пропадане на асфалта отвори дупката, която се намираше по средата на отбивката за супермаркет СБА. Първоначално тя бе обезопасена само с едно кошче за боклук, което посочваше мястото. На следващата сутрин екип на водното дружество я запълни с инертни материали. Обектът бе „обозначен“ с клони и бяло-червена лента. Хора от близките заведения коментираха, че този път реакцията на ВиК е била адекватна, след като веднага след като времето позволяваше, ямата бе запълнена и мястото асфалтирано.
От Общината премахват опасните навеси на тютюневия склад в „Горна махала“ Междуведомствена комисия, назначена със заповед на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев с председател инж. Иван Бельов – началник отдел “Строителство” приключи работа по огледа и проверката на речните корита на територията на цялата община, информират от кметстото. В момента се обработват данните, след което ще бъде изготвена програма за планово почистване съгласно закона за водите. Дейностите по изпълнението ще започнат до 10-ина дни като с предимство ще бъдат речните корита и дерета по селата. Планира се цялостното почистване в Дупница и селата да приключи в рамките на 75 дни.
Постижението на капитана на „Марек Юнион-Ивкони“ стигна до ЦЕВ и света Своеобразния рекорд, който записа разпределителя на "Марек Юнион-Ивкони" Гьорги Гьоргиев бе подобаващо отразен и на официалната страница на Европейската конфедерация. Както zadupnitsa.com първи писа, капитанът на дупничани влезе в историята на елитната ни група от родния шампионат, като стара топреализатор при гостуането на 3-ия в класирането "Монтана", записвайки цели 13 точки (6 аса, 5 блокади, 2 атаки) за победата 3:0 гейма. За играч на този пост това е уникално постижение.
ШАМПИОНИ! Марек Юнион-Ивкони спечели титлата за трета поредна година!  Марек Юнион-Ивкони грабна златото във волейболния ни елит за трети пореден път!
Шампионът по мотокрос Любомир Васев стана „Спортист на Дупница 2014“. Кубрат Пулев награди младите таланти Любомир Васев стана Спортист номер 1 на Дупница за 2014 година. Състезателят по мотокрос спечели в анкетата след като през годината се представи блестящо по трасетата у нас и в чужбина. Любомир Васев стана шампион в Източноевропейския шампионат по мотокрос и при мъжете и при младежите в клас MX2. 17-годишният дупничанин зъвърши и на 2-ро място в България. Наградата му бе връчена от кмета на Дупница инж. Методи Чимев.
Спрягат дупничанката Радослава Чеканска за зам.губернатор Народният представител и областен координатор на ГЕРБ Кирил Калфин официално представи новия губернатор на Кюстендил Виктор Янев. "Той е доказал, че е добър администратор, коректен човек, който се грижи за благополучието на нашия регион. Има достатъчно авторитет и познанства в цялата област. В бъдеще ще разчитаме на неговата компетентност и познания", заяви при представянето на новия областен управител Кирил Калфин. Депутатът подчерта, че това, което ще се постигне и е постигнато до момента в областта, е благодарение на сътрудничеството, взаимното разбиране и най-вече приемствеността. Народният представител изрази надежда, че Кюстендилският регион ще достигне развитието на общини като Варна и Бургас, възползвайки се от близостта си до София.
ПП „Партия на зелените“ със структура и в Сапарева баня ПП "Партия на зелените" вече има структура и в Сапарева баня. Председателят на партията Владимир Николов и неговия заместник Йонко Гергов, присъстваха на учредителното събрание в курортния град. За председател на местната структура бе избран Венцислав Цупарски, за зам.председател Никола Гювийски, а за секретар Христина Йорданова. Предстои да бъдат разкрити структури и в трите села от общината Сапарево, Овчарци и Ресилово, където партията ще има собствени кандидати за кметове. „В Сапарева баня, ПП "Партия на зелените ще излезе със собствена листа за Общински съветници, но на този етап не е ясно кого ще подкрепи за кмет, защото все още не са обявени всички кандидати“, заяви Гергов. Припомняме, че преди по-малко от месец партията разкри структура и в Бобов дол. Там ПП "Партия на зелените" няма да издига собствена кандидатура за кмет, а ще подкрепи Орлин Делибалтов, който е издигнат от „Коалиция за Бобов дол“.
Миглена Селишка и Йоана Маринкова с титли от републиканското първенство по борба В Сливен се проведе държавният личен-отборен шампионат за девойки, кадетки и момичета. В зала "Васил Левски"сили премериха 91 състезателки от 35 клуба при момичетата, при кадетките – 55 състезателки от 24 клуба, както и 53 девойки от 18 клуба.
Отец Георги Паликарски е намерил бутилка с алкохол, изхвърчала от катастрофиралата кола. Изписаха от болница едно от момчетата Изписаха от болницата в Дупница едно от оцелелите в жестоката катастрофа в Яхиново момчета , стана ясно от репортаж на bTV от селото. Според неофициална информация, то е в шок, макар че вече е под грижите на близките си. Продължават и разказите на хора от почерненото село. Отец Георги Паликарски е намерил бутилка с алкохол, изхвърчала от катастрофиралата кола. Според него, най-големият бич за хората в последните години е именно алкохола. Свидетели казват, че групата е пила почти през целия ден в дома на едно от починалото момче. „Липсата на родителски контрол е другата причина за катастрофата, повечето от тях са на гурбет в Европа и в Америка”, казва още свещенникът. Той потвърди, че ще се направи молебен на мястото на катастрофата. „Познавам всички деца, които загинаха, бяха добри, след дни щяха да са абитуриенти. Не може парите да са всичко, щом си създал дете, трябва да се грижиш за него”, каза още Паликарски. /БЛИЦ
Започват частичен ремонт на кметството в село Червен брег OLYMPUS DIGITAL CAMERA Частичен ремонт на кметството в село Червен брег ще започнат от строителния отдел към Община Дупница.
Марек Сеграте с лесна победа в Италия Тимът на Марек Сеграте надигра, като гост Волантес с 2:0, в отложен мач от 20-ят кръг на Seconda Categoria GIRONЕ. След силни 10 минути за домакините , последва активизиране и на българския тим. Бърза атака по крилото на младия халф Кирил Илиев завърши с премерен шут в мрежата на домакинити, с което Марек откри резултата за 1:0. Последваха още няколко положения за Марек, като при едно от тях ветерана Петър Георгиев разтреля вратаря на Волантес за 2-0. При този резултат завърши и полувремето. До края на срещата нямаше много интересни неща освен разсеяната игра за двете нападения, съобщават на клубната си страница във Фейсбук от Марек Сеграте. Марек продължава да заема 3-то място в класирането с две точки пред 4-ят Спортинг
Двама пияни шофьори хванати в Дупница Две бързи полицейски производства са започнати в края на миналата седмица срещу водачи на МПС, управлявали автомобилите си след употреба на алкохол. Резултатите на водачите, установени в Дупница, са 1.42 промила и 1.57 промила алкохол в издишания въздух.
Откриха наркотици и мобилни телефони в бобовдолския затвор  Досъдебно производство е започнато в РУП Бобов дол за престъпление, свързано с наркотици в затвора в Бобов дол, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Волейболните шампиони на България се снимаха за годишника с двете купи Представителният отбор на "Марек Юнион-Ивкони" засне годишните си календари за 2014-а с двата приза – шампионската титла и Купата на България. Отборът, воден от Найден Найденов изпрати най-успешната си година от своето създаване през 1997-а, като двата трофея ще изгреят на календарите. "Още не сме ги отпечатали, но вече десетки фенове се интересуват от тях и искат да имат. Надяваме се, да успеем да задържим позициите си и през този сезон, макар да е много по-трудно", лаконични бяха от щаба на клуба.
Яхиново си взе „Последно сбогом“ със своите 4 деца Яхиново изпрати своите четири деца в последния им земен път днес. Цялото село бе потънало в мъка и стотици изпратиха Илиян Гущеров, Ивайло Йотов, Емил Скоклев и Мариян Джамбазов в следобедните часове.
Димитър Чечев не тренира с Германея Димитър Чечев не тренира с отбора на Германея Сапарева баня. От вторник, когато бе първото занимание за тази седмица, играча не се е появявал на стадиона. Припомняме, че Чечев бе сменен още в средата на първото полувреме на последния мач със Спортист Своге загубен с 0:1. Тогова възникна конфликт между него и треньорския щаб, а след срещата старши треньора Борис Кръстев заяви, че няма да разчита повече на нападателя. За предстоящото гостуване на Велбъжд Кюстендил в неделя наказан е Юли Аргиров, който получи директен червен картон в добавеното време на мача със Спортист. На разположение на треньорския щаб обаче ще бъде нападателя Боби Кралев, който изтърпя наказанието си от един мач.
Цветан Соколов: Марек Юнион-Ивкони да продължва в същия дух След полуфинала за Купата на Италия Цветан Соколов заяви, че не се чувства на 100 % готов, след като се завърна от контузия. След края на мача в Пала Додза в Болоня българският диагонал бе заобиколен от фенове, които искат автограф или снимка. "Радва ме, защото това е много хубав комплимент за свършената работа, като се надявам да карам всички да се усмихват заради онова, което правя на терена. Иска ми се да продължавам да ги карам да идват към залите и да допринасям за популяризирането на волейбола", коментира Соколов. Ето какво още каза той пред бгжоллеъбалл.цом. 
Общински съвет Дупница одобри искания заем от фонд ФЛАГ С 22 гласа „ЗА“, 1 – против и 6 – въздържали се, Общински съвет Дупница одобри искания от Общинска администрация заем по фонд ФЛАГ. Докладната на днешната сесия бе внесена от кмета на града инж. Методи Чимев. Преди решението, в залата, имаше дискусия, но в крайна сметка местните парламентаристи подкрепиха искането. Сумата представлява 5% от общите допустими разходи по проекта „ Съвременно пространствено оформление и подобряване на зелена градска среда на централна градска част“. Дългът е дългосрочен за 4 години, като обезпечаването му ще е чрез учредяване на залог върху собствените приходи на общината, а лихвата е 5,3%. Това е втори заем за завършване на проекта, чиято обща стоиност е близо 5 млн лева. Дейностите по него стартираха през август миналата година, а изпълнител е ДЗЗД “Съвременна Дупница 2014″-Пловдив. Първият кредит, който взе Общината за завършване на проекта бе само преди месец. На последното си заседание Общински съвет одобри заем от фонд ФЛАГ от 500 000 лвева по този проект.
СЛЕД СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ! И Методи Чимев скочи на ОбС-Дупница, пита ги защо им бавят парите Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев изпрати сигнално писмо до Председателя на ОбС-Дупница Костадин Костадинов във връзка с липсата на разпределение на финансовите средства за спортните клубове, информираха от пресцентъра на кметството. В писмото си, градоначалникът настоява проблемът да бъде разрешен в най-кратки срокове. В бюджета тази година са заложени 120 000 лева за клубовете.
45-годишен блъснат в Мало село, движел се не по тротоара, а по пътното платно 45-годишен пешеходец е пострадал снощи при пътно транспортно произшествие в с. Мало село. Инцидентът е възникнал около 21.30 ч. Пешеходецът се е движел по пътното платно, бил е блъснат от лек автомобил ”Опел Корса”, управляван от В.Г., 33 г., от с. Големо село. Пешегодецът е настанен в дупнишка болница с 3 счупени ребра и комоцио. Срещу водача на опела е започнато досъдебно производство в РУ Бобов дол.
СКАНДАЛНО! Общински съвет-Дупница спира ремонтите по проекта „Зелена градска среда“ Най-скандалната сесия на Общински съвет-Дупница се проведе днеса и приключи с чутовен скандал. Местните парламентаристи на практика казаха "Стоп" на ремотните дейности, които се извършват по проекта "Зелена и достъпна градска среда" в Дупница. Както е известно, с пари от Европа се извършват мащабни ремонти в жк "Дупница", жк. "Развесена върба", Минчо площад и други, а до дни трябваше да стартират и дейностите по ремонт на жк "Велчова завера", Тригълната градинка на ул. "Родопи" и квартала в района срещу Военна болница, като допълнителни проекти, също финансирани от Европа с още 1 млн. лева. Крайният срок за приключване на всички дейности е 16 септември 2015 година, а проектът е на обща стойност 5 млн. лева.
Дубълът на Марек загуби от Левски Дублиращият тим на Марек завърши със загуба редовния дял от първенството на младежката група до 21 години. Днес дупничани загубиха от Левски с 0:3. Срещата се игра на стадион Бончук. Сините поведоха още в 10-та минута с гол на Владислав Мисяк. В 12-та минута Борислав Цонев покачи на 2:0. В самият край на полувремето Светльо Диков пропусна да намали резултата. След почивката Радослав Цонев в 78-та минута от пряк свободен удар оформи крайното 3:0 за Левски.
Георги Марков: Очаквам да излязат и още хора от ПГ на ГЕРБ  Очаквам да излязат и още хора от ПГ на ГЕРБ. Това каза пред журналисти независимият депутат Георги Марков, който напусна ПГ на ГЕРБ, във връзка с напускането на Красимир Стефанов от ПГ на ГЕРБ, предаде репортер на Агенция Фокус. „Не знам как е протекъл конгресът. Видях от медиите, че г-н Борисов каза, че не са лидерска партия, а вече са демократична партия, като той им е дал ръководството с двама успешни кметове и по този начин вече няма да са лидерска партия. По самия начин на говорене е: „аз казах, това ще бъде”. За мен това ако е демократична партия, здраве му кажете”, заяви Марков.„Очаквам да излязат и още хора. Не съм разговарял с никой от тях. Надявам се тези хора, които напуснат ГЕРБ, да се присъединят към нас, да бъдат независими депутати и ако се съберат повече от 10 души, може да се направи група, ако всички имаме еднакви интереси и демократично мислене. В някои случаи ще подкрепим управлението, в други случаи, за които нещата не са така, както ние си мислим, няма да го подкрепяме”, посочи той.

„Не съм разговарял с Красимир Стефанов, даже се учудвам, че точно той напусна, след като седеше зад г-н Цветанов, той му правеше данъчните проверки и т.н. Не съм очаквал той да напусне, но явно и той е разочарован по някакъв начин. Аз казах, че няма да разговарям с никого и да каня никого. Лично аз не бях принуден. Мен ме принуди начинът на държанието на партийните секретари и фидосовщината в групата на ГЕРБ. Не знам неговите мотиви”, обясни Георги Марков.

„Натиск освен от ГЕРБ, не виждам откъде другаде може да дойде. Те са свикнали да работят по този начин, да притискат, да се образуват дела, да подслушват”, заяви Марков. По думите му преди в ГЕРБ са били съвсем други идеи – да се върви вдясно, да спре да се разсъждава и работи по този начин. „Виждате – старата песен на два гласа”, каза Георги Марков.

Във връзка с това, че е подкрепил воденето на предизборната агитация, той заяви: „Не виждам нещо да пречи на държавата или да застрашава сигурността. Това е една стъпка към демокрацията. Това, което депутатът от Бургас направи, страшно много ме разочарова”.
Единственият състезател от Бобов дол отпадна от Игрите в Баку Единственият представител на Бобов дол не успя да достигне до призово място на европейските игри в Баку, които се провеждат в момента. Това е състезателят по борба Милослав Методиев, който в категория до 130 кг отстъпи на руснака Сергей Семьонов с 0:6. Съперникът му, който е еврошампион за младежи до 23 г. и двукратен № 1 в света при юношите, загуби в следващия кръг и така Методиев не успя да продължи в репешажите. Това бе дебют на Методиев на толкова голямо състезание.
Ивайло Константинов: Гласувах за една по-добра България  Председателят на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов гласува в една от избирателните секции в ОУ „Евлоги Георгиев“ заедно със своята майка. Веднага, след като упражни правото си на вот, той говори пред медиите.